Hvorfor skrives og leses økonomiblogger?

You may also like...

4 Responses

 1. Interessant! 🙂 Og ser forøvrig frem til å følge bloggen din!

  Jeg startet selv ganske tilfeldig ved at jeg letet etter andre som skrev om sine erfaringer som ny i aksjemarkedet, uten å finne noe særlig, så jeg opprettet like gjerne min egen blogg for å skrive det jeg hadde ønsket å lese selv. Ellers skriver jeg om litt av hvert som opptar meg, både på Aksjebloggen og på Målbevisst.no.

  Jeg leser økonomiblogger fordi det er noe jeg er veldig interessert i og det er veldig spenennde å høre hvordan privatpersoner (fremfor å bare lese i avisen fra profesjonelle synsere) håndterer sin egen økonomi og aksjeinvesteringer.

  • Flerepenger sier:

   Hei Aksjebloggeren! Takk for kommentaren! Jeg har stor sans for bloggene dine.
   Spennende linje du trekker opp mot slutten. Privatpersoners erfaringer kontra profesjonelle synsere. Som privatpersoner har vi kniven på strupen i langt større grad enn «eksperter» som tar risiko for andres penger. Vi må legge inn flere parametere som bakgrunn for vår beslutning enn hva en teoretiker må. Vi må ta høyde for risiko på en helt annen måte når de pengene vi investerer ellers kunne gått til nyttig/nødvendig forbruk og gjeldsreduksjon. Det vil komme perioder som er langt mer usikre og ustabile enn denne, og da synes jeg velfunderte råd fra folk med «normale» yrker og vanlig økonomi er langt mer verdifulle enn hva aksjearbeidere kan komme med.

 2. Christian sier:

  Jeg har tenkt og fundert en del på dette i det siste: indeksfond er vel og bra i et jevnt stigende marked, men hva om vi opplever et langvarig ‘sidelengs’ marked evt nedadgående marked?? Karl Oskar Strøm har spådd 2016 til å være ‘the returnere og the ansett manager’ – den aktive forvalteren. Hva tenker dere om dette?

  • Flerepenger sier:

   Hei Christian!
   Jeg også ser at eksperter og media skriver mye om dette for tiden. Jeg er usikker på hvorfor. Jeg tror neppe at de fleste som skriver om det vet mer enn oss andre om hvor markedene går og jeg er helt sikker på at det er en stor grad av flokkmentalitet knyttet til dette.

   Samtidig vil du også finne noen som tipper helt motsatt. Som når Davy Watne har tippet nedrykk til Brann i 20 år. Tilslutt får han rett og da glemmes det lett at han har bommet grovt de aller fleste gangene.

   Hvis jeg hadde vært forvalter selv, eller jobbet i en bransje som hadde dratt nytte av at mange ansatte forvaltere til å passe på pengene sine, ville nok også jeg kastet meg med flokkmentaliteten.

   Jeg våger likevel påstanden om at dette blir rene gjetninger. Ingen vet hvor markedet går, hvilke politikere som blir valgt, hvilken pengepolitikk de vil føre og hvilke oppfinnelser som vil vise seg geniale. Ingen har fasiten.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *