Hva betyr zip code og postal code?

Hjem » Informasjon » Hva betyr zip code og postal code?

hva betyr zip code

Hva betyr det når et digitalt skjema ber om zip code? Og hva betyr det hvis zip code er byttet ut med postal code?

Hva zip code betyr vil du få grundig forklart i denne artikkelen.

Dessuten skal vi vise deg triks for hvordan du kan komme videre i bestillingen din selv om ufullstendig zip code eller postal code hindrer deg i å fullføre.

Hva betyr zip code?

Zip code betyr akkurat det samme i USA som postnummer gjør for oss i Norge.

USA er delt inn i geografiske soner som består av byer og stater og for at postvesenet skal levere pakker brukes zip code til å finne riktig leveringssted.

Din egen zip code, eller norske postnummer, kan du søke opp hos Posten.

Mange nettbutikker er satt opp med markedet i USA som fokusområde. Det er fordi USA er verdens største marked. Derfor gir det mest mening for nettbutikkene å tilpasse seg USA.

Som norsk kunde må du sjekke at nettbutikken faktisk leverer til Norge. Mange ønsker ikke det fordi Norge er et lite marked og de få ordrene som kommer herfra vil være mer til bry enn gevinst.

I samme slengen kan det være lurt å sette seg inn i reglene for toll og mva. på varer som importeres fra utlandet. Tolletaten sine sider er de beste for det.

Se også når de ulike varegruppene er på salg i Norge, det kan spare deg store summer.

Hva betyr postal code?

Zip code blir ofte erstattet med Postal code. Det betyr akkurat det samme. Det finnes mange ulike systemer for postal code og zip code i USA og hva de betyr varierer litt etter hvem som har laget systemet.

For eksempel finnes det leveranse firma som bruker zip code som utgangspunkt, men legger til flere siffer bak. Da lager de sitt eget system. Det gjør de for å kunne bruke zip code til enda mer detaljerte sted-beskrivelser.

Zone Improvement Plan

ZIP er et akronym for Zone Improvement Plan.

En direkte oversettelse på forvaltnings-norsk blir kanskje noe slikt som “program for for forbedring av sonen”. Og det er jo akkurat det vi selv har gjort med våre postnummer.

Før vi fikk postnummer var det ikke sjeldent at brev og pakker ble sendt innom mange steder i landet før de endelig fant sin eier. Spesielt gjaldt det steder som finnes flere steder i landet. Som Sogndal, Nå, Ås og Gran.

Også stedene med nesten helt like navn ble ofte forvekslet. Kristiansund ble til Kristiansand og Måløy ble til Meløy.

Postnummeret gjør det langt mer effektivt å organisere en god forvaltning av geografiske områder.

Hvordan komme videre i skjema når zip code ikke fungerer?

Hva betyr det når et online skjema ønsker zip code med flere siffer enn det vi bruker i Norge?

La oss si at du skal bestille en pakke til Norge og skjema ber om zip code eller postal code på 6 eller flere siffer. Da støter du lett på en vegg av feilmeldinger. Vi bruker jo bare 4 siffer i Norge.

Men du trenger ikke fortvile. Det finnes en løsning på akkurat dette og den skal du få her og nå.

Løsningen når zip code ikke fungerer

Du kan forsøke å skrive N- foran postnummeret. Hvis skjema er godt laget vil det godta det. Eventuelt vil skjema automatisk fjerne overskuddet av siffer med en gang du skriver N eller Norge.

Hvis det ikke fungerer kan du forsøke å skrive andre typer tegn foran eller bak postnummeret ditt. Se under for en liste med eksemplet 5555:

  • __5555
  • 5555__
  • 005555
  • 5 5 55
  • N-5555

Gi en tilbakemelding i skjema under hvis dette fikk skjema til å virke. Ikke nøl med å melde tilbake om du har en annen enda bedre løsning!

Oppsummering om hva Zip code betyr

Zip code betyr postnummer. Zip code og postal code er begreper som brukes for det vi kaller postnummer. Hvis det ikke fungerer å skrive inn et postnummer på fire siffer, så forsøk noen av triksene over. Som regel løser det seg med noen mellomrom.

Synes du denne artikkelen besvarte spørsmålet om hva zip code betyr?

Hvis den gjorde det så er vi godt fornøyd, men hvis den ikke gjorde det så vil vi gjerne ha tilbakemelding i feltet under. Ta med hva du savnet og hvordan skjema var til hinder for at bestillingen gikk gjennom.

Liker du våre artikler? Vi anbefaler å ta en kikke på disse

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.