Hvordan spare penger?

Hjem » Hvordan spare penger?
Hvordan spare penger

Hvordan vi kan spare penger og hvordan vi kan tjene mer penger henger veldig godt sammen.

Målsettingen bak begge prosessene handler om å gjøre mer penger tilgjengelig for fri bruk.

Det betyr å styre pengebruken fra det vi bruke penger på til det som vi vil bruke penger på. Denne artikkelen handler om akkurat dette skiftet. Den inneholder flere lenker for utfyllende informasjon om de ulike teknikkene for å spare penger.

Hvordan spare penger ved å benytte Flerepenger.com

Vi har skrevet mange artikler om det å spare penger og flere av de vil bli linket til her slik at du kan grave dypere i detaljene.

Et godt sted å starte er teksten hvordan blir rik som handler om hvordan en del strategiske beslutninger fra tidlig i livet vil posisjonere deg for en veldig mye bedre økonomi når du blir voksen.

Valg og prioriteringer avgjør hvordan vi lykkes med å spare penger

Utfordringen med å spare penger er at det kan være vanskelig å gjøre det samtidig som vi opprettholder livskvaliteten.

Vi blir hele tiden utsatt for målrettet reklame som ønsker at vi omfavner livsstilsinflasjon som et mantra for livet.

De fleste av oss blir kjent med nettopp livsstilsinflasjon når vi får den første jobben etter endt utdanning.

Da gjør vi alle et hopp i inntekt og levestandard. Det er etterlengtet og fortjent etter en lang og krevende utdanning. Det er nemlig ikke et fett liv, i økonomisk forstand, å være student.

Hvis vi i stedet for å la oss ramme av livsstilsinflasjon hadde fortsatt å leve som da vi studerte, så hadde det vært mange tusen kroner igjen på konto hver måned.

Men nå som vi får lønn så er ikke lenger nødvendig å leve som en student og det vet google og reklamebransjen alt om.

Kjøpepress!

Derfor kjemper en hel verden om vår oppmerksomhet.

Sosiale medier fylles med målrettet reklame om at vi bør oppgradere garderobe, bolig og sportsutstyr. Opplevelsene bør skaleres opp fra nære hytteturer til weekendturer med spa flere timer i fly borte.

Etter noen måneder har vi lagt oss til nye vaner. Kontoen er like tom som på slutten av måneden i studietiden.

Noen lar det bli med denne ene oppgraderingen av livsstil, mens andre gjentar ritualet hver gang de bytter stilling og får mer i lønn.

Eller når de får penger på annet vis som for eksempel arv og store bonuser og gevinster.

En alternativ livsstil – FIRE – Økonomisk uavhengighet

Det finnes en gruppe som aktivt begrenser livsstilsinflasjon. De kaller seg FIRE bevegelsen. FIRE står for finansiell uavhengighet og tidlig nedtrapping.

Akkurat som den første gruppen får disse også nye jobber, arv og bonuser. Men de fortsetter ikke livstilisinflasjonen utover det nivået som de allerede trives på.

I stedet for investerer de det som er til overs hver måned slik at de allerede i 40-årene har nok penger og fint nok hus til at de i praksis er økonomisk uavhengig.

Det gir rom for å bruke mer tid på det som de liker aller best og mindre tid på kontoret.

Hvis du ønsker å bli økonomisk uavhengig så har vi skrevet om en snarvei til FIRE her.

Hvordan kan du kickstarte sparing?

Det er alltid mye mer motiverende å oppleve at den nye vanen gir skikkelig gode resultater med en gang.

Derfor piner vi oss gjennom 4×4 intervaller når vi skal få bedre kondis og vi dropper alt av søtsaker når vi skal ned i vekt.

Det er ikke nødvendigvis vaner som vi klarer å holde lenge, men det fungerer så utrolig godt i starten.

Tilsvarende så kan du starte med noe som virkelig gjør utsalg også når det kommer til sparing.

Guiden forklarer i detalj hvordan du kan legge opp tilværelsen slik at sparingen virkelig gjør en forskjell på kort tid.

Det kan nemlig være bedre for motivasjonen å spare opp 200 000 på ett ekstremt og annerledes år enn å leve på halvveis sparebluss i mange år.

Spesielt hvis det ender med at prisveksten på boligen som du vil kjøpe er høyere enn de 30 000 du klarer å spare hvert år.

Hvordan spare penger på mat?

Matindustrien har på mange måter avlært oss hvordan vi skal lage mat.

Istedenfor at vi lager en rett fra 6 – 7 ingredienser så vil de heller at vi kjøper et halvferdig produkt på butikken som krever at vi kun tilsetter kjøtt og vann før det er ferdig.

På den måten spiser vi mer prosessert mat. Det er slett ikke bra for oss.

Dessuten fører det til at vi blir dårligere til å lage mat.

For å virkelig spare mye penger på mat er det viktig å lære seg hvordan smaker fungerer sammen og hvordan ulike tilberedninger endrer smak og konsistens.

Det er mye god mat som ikke er spesielt kostbar. Hvis du bytter filet av kjøtt med lårstykker eller knoker har du lett halvert kostnaden.

Det samme om du kjøper billig villfisk i stedet for kunstig og kostbar farmet fisk.

Denne artikkelen viser hvilke grep som senker den månedlige kostnaden til mat betydelig.

Se også opp for denne utrolig enkle, men tilpasningsdyktige, retten. Den lager du på under en halvtime og den metter deg i en hel uke uten at det koster stort mer enn hundre kroner.

Oppskrifter på mat til deg selv eller mange gjester

Hvis du skal lage mat til mange gjester og er avhengig av å holde kostnadene nede så er disse to retten helt glimrende. Spesielt siden de også hensyntar at det er utfordrende å lage til mange på egenhånd. Rettene er ikke sensitive og krever ikke sekunders presisjon når det gjelder tilberedning.

Prinsippene i disse rettene er nyttige for billig god og næringsrik mat til en eller to personer.

Sparetipsene som virkelig fungerer!

Også for sparing så er det viktig å starte med det som gir størst effekt. Vi har samlet disse tipsene i artikkelen som omhandler akkurat dette.

Hvis du vil ha mest mulig effektiv sparing for hver time du legger i det, så er den artikkelen stedet å begynne.

Hvordan spare penger på bilen som er et tapssluk?

Bilen koster deg mye penger og verditapet starter allerede i det du kjører fra forhandleren og hjem.

Du kan redusere utgiftene ved bil ved å velge riktig modell. Og ved å unngå parkeringsbøter. Ved å sette deg litt inn i regelverket og klageretten så kan du ganske enkelt unngå å få bot.

En av de få egenskapene bilen har som faktisk kan spare deg for penger er å gjøre den om til en feriebolig og et mobilt lite hotell for deg når du skal på ferie og helgeturer. Det er lettere enn du tror og oppskriften finner du her.

En annen måte å spare penger på bilhold er rett og slett å leie den ut. Den har kommet en del spennende aktører til markedet de siste årene og muligheten for å leie ut egen bil er bedre enn noen gang.

For de fleste er nok det å selge bilen den enkleste måten å redusere utgiftene på. Da kan du vurdere å eie bilen sammen med flere som et alternativ. Eventuelt å eie bil sammen med veldig mange i et bilkollektiv.

Hvordan kan du spare penger med kredittkort?

Kredittkort er tradisjonelt forbundet med høy rente og seige lån som er vanskelig å få nedbetalt. Men for den disiplinerte shopper og sparer så finnes det faktisk utrolig mange fordeler en kan få ved å bruke kredittkort taktisk.

Det innebærer at du alltid betaler alle lån før de blir til renter, men om du holder deg til planen kan belønningene bli store. Både rene pengebonuser og gratis flyturer på første klasse jorden rundt er innenfor rekkevidde.

Legg også merke til guiden som viser når på året det som du vil kjøpe er på salg. Det kan være mye penger å spare på å konsekvent handle utenfor sesong.

Slik sparer du penger på ferier og lange reiser

Det er mulig å skape uforglemmelige sommerminner nesten helt uten å bruke penger. Denne guiden tar for seg hvordan du kan ha fantastiske sommerferier i Norge nærmest gratis.

Sommerferier kan generelt gjøres mye bedre med enkle grep.

Hvis du tenker deg til utlandet, så er det enkelte land som er ufattelig mye billigere enn de fleste andre.

Det beste av alt er at de ikke står noen tilbake på andre områder som mat, badevann, soltimer og temperaturer.

Husk at det faktisk ikke er spesielt dyrt å reise. Hvis du leier ut boligen din i Norge så kan du faktisk finansiere størstedelen av en temmelig heftig reise i mange av klodens mest spennende land. Sjekk ut guiden for å ta seg et friår hvis du er lysten på å leve litt annerledes og sparsommelig på en langvarig reise.

Hvordan spare penger med utleie av bolig

Du sitter bokstavelig talt på store verdier om du eier og bor i din bolig, hytte eller feriebolig i utlandet.

Å leie ut sin egen bolig til sommer-turister kan være en veldig fin opplevelse.

Har du en hytte så er også mulighetene gode. Beliggenheten er avgjørende. Hvis den er god kan det være flere titalls tusen å tjene på noen gode uker om sommer og vinter. Du har jo tross alt ikke tid til å bare være på hytten selv?

Det samme gjelder for feriebolig i utlandet. Når du kjøper denne bør du allerede ha utleie i tankene. Det betyr et sterkt fokus på beliggenhet og innenlands leiemarked i landet hvor du kjøper.

Kanskje en fremtid hvor du bor i Norge om sommeren og ferieboligen om vinteren er mulig. Så leier du til enhver tid ut enheten hvor du ikke bor selv?

Oppsummering om hvordan spare penger

Allerede tidlig i livet kan du gjøre fremtiden adskillig lettere hvis du gjør en del strukturerte grep som handler om hvordan du tar vare på og etter hvert øker tilgangen på penger.

Effekten av å starte tidlig blir voldsom på grunn av effekten til renter på renter.

Du vil hele livet kjempe mot bedrifter som ønsker pengene dine. Kjøpepresset er enormt og kanskje aldri større enn i overgangen fra student til ung voksen med første ordentlige jobb.

Da er risikoen for livsstilsinflasjon skyhøy og bare de mest viljesterke klarer å stå i mot.

Men det finnes en annen vei du kan ta. En vei som ikke leder mot overforbruk, men mot et moderat og kvalitetsbevisst forbruk hvor du kjøper mer av tid og opplevelser som ting.

Denne retningen heter FIRE og handler om økonomisk uavhengighet.

For å intensivere sparing og investering slik at du kommer der raskest mulig er det en rekke gode grep som du kan ta.

Hvis du følger rådene for å kickstarte sparingen så kommer du veldig godt i gang og opplever reell fremgang på kort tid. Det er motiverende og gir lyst til å fortsette med å spare på flere områder:

  • Du kan spare på mat og fortsatt spise godt.
  • Utgiftene til bil kan minimeres uten at du mister tilgangen på bil.
  • Reiser trenger ikke å koste flesk
  • Kredittkort kan paradoksalt nok spare deg for penger
  • Både boligen, ferieboligen i utlandet og hytten kan sikre deg gode penger ved utleie

Les mer om hvordan du kan spare penger og likevel leve godt

Vil du lese flere artikler om det gode liv for halve prisen? Her er noen tips til artikler som omhandler det samme:

Har du gode tips til hvordan akkurat du sparer penger? Nøl ikke med å fortelle dine beste sparetips i feltet under!