Hvordan tjene penger fra null til mye

Hjem » Hvordan tjene penger fra null til mye
Hvordan tjene penger

Denne artikkelen forklarer kort om våre mest populære metoder for hvordan du kan tjene penger. Metodene vil være ulike og krever alt fra null til flere hundre tusener i oppstartskostnader.

Vi skriver også om hvordan du kan starte med en metode og gjennom den bygge deg opp til å skape flere ulike inntektsstrømmer. Fra de aktive arbeidsintensive til de helt passive.

Hvordan tjene penger

Vi har skrevet mange artikler som handler om hvordan du kan tjene penger. Disse kan deles i tre seksjoner:

 • Det som ligger under kategorien tjene penger
 • Menypunktene som handler om tjene penger
 • En rekke artikler om investering og forbruk som indirekte skaper bedre økonomi

Disse artiklene kunne like godt vært kategorisert på en annen måte. For eksempel etter hvor lang tid det vil ta å tjene penger eller hvor mye penger metodene kan generere.

 • Tjene penger innen noen få uker
 • Tjene penger etter et par måneder
 • Store inntekter etter en del år

Eller ved hvor mye startkapital de krever:

 • Ingen startkapital
 • Noen få tusen i startkapital
 • Krever flere hundre tusen i startkapital

En ting som er sikkert er at det er utrolig mye lettere å tjene store summer når du allerede har en del penger til å starte med. 

Skalerbar? – Hvor lett er det å tjene mye penger med de ulike metodene?

Det er store forskjeller på hvor skalerbare metodene er.

Å tjene penger er på mange måter en reise. For de fleste unge starter reisen fra en inntekt på null. For de litt eldre som plutselig få lyst til å legge om økonomien så starter den gjerne med flere tusen eller flere hundretusener i tilgjengelig kapital.

Mens ungdommen må starte med noe som drar inn penger til startkapital, så kan de litt eldre begynne rett i eiendomsmarkedet.

Hvordan tjene enkle penger på nett?

Denne artikkelen tar for seg hvordan du kan tjene penger utelukkende via nett. Faktisk så kan du gjøre dette fra hvor som helst i verden.

En del av metoden har ingen oppstartskostnader og mange av de har helt marginal oppstartskostnad.

Disse metodene kan være en ypperlig måte for å teste ut livet som digital nomade.

Hvor mye penger kan man tjene uten å skatte?

Det er to regler å forholde seg til når det gjelder fritak for skatt. Det ene er frikortet.

Skatteetaten skriver følgende her:

Studenter og skoleungdom kan tjene inntil fribeløpet uten å betale skatt. Tjener du 65 000 kroner eller mindre i 2022, skal du ha et frikort. Tjener du mer enn 65 000 kroner i 2022, må du ha et skattekort.

Den litt mindre kjente ordningen hvor du unngår skatt

Det som er mindre kjent et at du kan ha flere små arbeidsforhold uten å betale skatt. Betingelsen er at betalingen er under 6000 kroner og at arbeidet ikke er utført som ledd i næringsvirksomhet. Ordningen omtales i sin helhet her.

Tjene penger på tradisjonelt vis

De fleste tjener sine første kroner gjennom en deltidsjobb. For mange blir det som butikkmedarbeider. Det er faktisk mange gode grunner til å ta en slik jobb. Spesielt hvis du er læringsvillig og nysgjerrig.

Slik skriver du søknad som gir deg jobb i butikk.

Hvordan starte å tjene penger på andre måter?

Det er mye vanskeligere å tjene penger når du starter helt på null. Men heldigvis så finnes det muligheter selv for de som starter uten penger og heller ikke har noen å tilføre underveis.

Metodene er ikke nødvendigvis godt betalt, men de kan bli det. Suksessen er avhengig av hvor mye tid du er villig til å bruke og hvilken spisskompetanse du har.

Jobb som ikke krever kompetanse eller etableringskostnader

Et eksempel på det som har med tid å gjøre er betalte spørreundersøkelser. Det er raskt å opprette konti og du får dine første undersøkelser etter kort tid. Pengene får du også relativt hurtig utbetalt.

Problemet er at det ikke er skalerbart. Du kan kun øke profitten ved å bruke mer tid på å trykke deg gjennom relativt kjedelige skjema som du kanskje egentlig ikke har så mange meninger om.

Les mer om hvilke firma som er aktuelle her.

Jobber som krever spisskompetanse kan blir svært godt betalt

Spisskompetanse kan du derimot få bruk for på tjenester som Fiverr og den tilsvarende, men mye mindre, norske tjenesten Yesboss. 

Begge selskapene er plattformer som knytter sammen tilbud og etterspørsel etter tjenester. Alt fra voiceover på videoer, til markedsføring, redigering, juridiske råd og skriving.

Ved å bygge et godt renomme kan du ta deg stadig bedre betalt. Da opplever du at både fortjenesten og timelønnen øker til samme tid. Du kan dermed tjene mer og jobbe mindre etter hvert som du blir en ettertraktet aktør.

Gjør småjobber på Finn

Pengene som som du tjener på dette kan du putte inn i nye eventyr.

For eksempel kan du utnytte skattefritaket som vi snakket om i teksten over. Ved å ta småjobber på Finn så kan du tjene opp til 6000 kroner skattefritt fra hver arbeidsgiver. Forutsatt at det ikke er en del av næringsvirksomhet.

Det er mange ferdigheter som folk ikke ønsker å lære seg. Spesielt ferdigheter som tar litt tid å lære og som de mest sannsynlig ikke trenger å gjøre mer enn en gang.

Hvis det i tillegg koster litt penger å kjøpe inn utstyr så er det enda lettere å få innpass i dette markedet.

Typiske eksempler er småjobber innenfor IT og jobber om krever ulike typer verktøy og maskiner som de fleste ikke ønsker å kjøpe inn bare for en gangs bruk. Disse jobbene kan du ta på deg. Hvor mange har egentlig et lite stilas, gipsheis, piggemaskin, klonestasjon etc? Med eller uten arbeidskraften din kan slike ting lett leies ut. Det samme kan din muskelkraft.

Hvis du i tillegg klarer å lage gode systemer for å administrere utleien så har du med ett en nesten passiv inntekt.

De neste stegene

Nå begynner snøballen å rulle. Du startet på null og har nå fått inn litt penger som kan settes i arbeid. Som kjent er det utrolig mye lettere å tjene penger når du allerede har litt penger fra før.

Et naturlig neste steg når du har fått inn 10-20 tusen er å starte med Matched Betting. Det er en pengemaskin som krever veldig lite innsats. Mellom 5 000 og 10 000 i profitt er mulig per måned uten at du bruker med enn 3-10 timer på jobben.

Metoden er også skalerbar hvis du tenker kreativt og utenfor boksen. Da kan den månedlige inntekten lett matche det du tjener i en vanlig jobb.

Invester overskuddet

Med alle disse ulike inntektskildene gående så trenger du et sted å gjøre av overskuddet slik at du ikke blir fristet til å ta det ut i ren livsstilsinflasjon.

Bruk derfor tid på å sette deg inn hvilke typer aksjefond eller andre investeringer som kan være gunstig å investere i. Start gjerne med disse artiklene:

Hvis du velger å investere i fond, så vil du oppleve at du har startet en ny helt passiv inntektsstrøm.

Bedriftene som fondet eier deler av vil jobbe dag og natt for å produsere varer og tjenester slik at de tjener penger og på den måten øker verdien på dine investeringer.

Kombinasjonen av aktive inntekter, de nesten passive, og de helt passive vil til sammen utgjøre en veldig solid strøm av ekstra inntekter. Er du student så kan den finansier tilværelsen din.

Sammen med studielånet, som er det aller beste lånet, vil du etter kort tid ha penger til egenkapital hvis du ønsker å kjøpe bolig.

Les hvordan du sparer penger til egenkapital superraskt!

Hvordan du garantert ikke tjener penger

De fleste som handler på børs gjør det med et langt tidsperspektiv. Unntaket er tradere som håper å tjene penger hver eneste dag ved å utnytte kortsiktige endringer i markedet. Hvis de spår retning og varighet bedre enn marked for øvrig så tjener de penger.

De aller fleste som forsøker slike stunts blir hardt straffet. Det mest kjente eksempelet i Norge er Idar Vollvik som tapte hele formuen sin på trading.

I denne artikkelen kan du lese om andre grep som du du for enhver pris bør styre unna. Følger du feilgrepene i artikkelen er du nærmest garantert dårlig avkastning i aksjemarkedet.

Tilsvarende gjelder eiendom. Det er mye penger å hente på å agere godt i markedet for de som har penger til inngangsbilletten. Men også på eiendomsmarkedet finnes det dårlige valg som garanterer deg dårlig avkastning. Ikke gjør som dette.

Hvordan tjene penger i eiendomsmarkedet?

For å investere i eiendomsmarkedet så trenger du en del kapital. Først og fremst trenger du nok egenkapital til at du får kjøpt en til eiendom. For det meste av landet er grensen for EK på 15%. For Oslo er den høyere.

Deretter er du nødt til å finne en bank som er villig til å låne deg resten.

Pengene tjener du først og fremst på å kjøpe riktig bolig til riktig pris. Deretter kan du fortsette å tilføre eiendommen verdi hvis du er villig til å legge inn egen innsats. Det er nemlig veldig mye billigere å ta seg fri for å pusse opp selv enn å la fagfolk gjøre det.

 1. Veldig enkelt forklart kan en eiendomsportefølje bygges på denne måten:
 2. Lag en god kalkyle for å prise eiendommer som finnes i det området du er interessert i
 3. Vent til det dukker opp noen som du får til en god pris
 4. Tilfør eiendommen verdi i form av oppussing og gjerne nye løsninger
 5. Be om ny takst av leiligheten.
 6. Bruk den nye verditaksten til å endre belåningsgrad i banken slik at du har penger til ny EK
 7. Gjenta steg 2 til 6

Mer om investeringer i eiendom kan du lese i denne artikkelen.

Fokuser på deg selv – vær realistisk og sett ting i perspektiv

På grunn av effekten av renters rente så er det mye lettere å tjene penger når du har mye penger fra før.

Slik er det bare og det er ikke så mye å gjøre med det. Fokuserer på deg selv og bygg deg sakte opp til det behovet du har bruk for å være på.

Ofte blir vi presentert for overskrifter i pressen. Det er gladsaker om personer som tjente 10 eller 100 millioner på et år. Felles for mange av disse er at de allerede hadde en god del penger da de gikk inn i året.

Det er ingen som tjener 10 millioner på aksjer i et år hvor de starter med null kroner og ingen aksjer.

Men det er slett ikke vanskelig å tjene 10 millioner i aksjemarkedet når du starter med 200 millioner. Faktisk vil det i et normalår anses som dårlig avkastning. Det er ikke usannsynlig at de samme personene kunne tjent 15 millioner bare ved å følge verdensindeksen.

Børsnoteringer

En annen årsak til at de virkelig rike kommer lettere til de store pengene er børsnoteringer.

Mens allmennheten kun får ta del i noen ytterst få børsnoteringer, mangler det ikke på tilbud til finanseliten som forvalter store formuer. Det er fullt forståelig, men også litt frustrerende.

Når et selskap skal på børsen kan det være fornuftig å få kapitalsterke investorer med på laget. Selskapet trenger investorer med store nok lommebøker til å tåle opp og nedturer.

Sammen med kjendisinvestorer skaper de også blest om selskapet. 

Børsintroduksjoner er vanligvis god butikk. Som regel får de som er med litt rabatt for å bidra med midler. Prisen på selskapet blir satt litt lavere enn hva det er verdt. 

Ikke for lavt, da taper selskapet og de tidligere eierne for mye penger.

Ved litt lavere prising kan vi forvente at selskapet får vind i seilene med en gang, og at aksjene stiger en del i starten.

Da slipper de å lese skrekk-overskrifter om at aksjen stuper etter introduksjonen. I stedet lages det gladsaker om børsraketter.

Oppsummering om hvordan tjene penger

Den vanskeligste perioden for å tjene penger er helt i starten. Når du selv ikke har noen penger og må finne en metode for å få inntekt raskt.

Så fort du har fått inn litt penger som dekker det viktigste bør du sette i gang med prosjekter som kan skaleres uten at du trenger å bruke mer tid.

Det er ekstremt viktig å hele tiden sikte mot å øke spisskompetansen og timelønn.

Overskuddet kan kanaliseres inn nye prosjekter som krever høyere startkapital, men som genererer større avkastning.

Etter hvert vil du ha flere inntektsstrømmer hvor noen er passive, mens andre må du gjøre varierende grad av innsats for å vedlikeholde.

Det er viktig å sette seg realistiske mål og utvikle gode vaner. Ta alt til sin tid og bygg deg opp til det nivået som du mener gir den perfekt balansen mellom fritid og arbeid.

Les mer om økonomi, investeringer og hvordan tjene penger

Har du gode tips til hvordan vi kan øke inntekten og tjene mer penger? Nøl ikke med å dele i feltet under!