Hvordan tjene penger på nett

Hjem » Hvordan tjene penger fra null til mye » Hvordan tjene penger på nett

Hvordan tjene penger på nett

Har du noensinne stilt deg spørsmålet om hvordan du kan tjene penger på nett?

Vi skal se på metodene du kan benytte og vi kategoriserer metodene etter hvor enkelt det er å starte opp.

Noen metoder er veldig enkle å starte og kan derfor passe bra for de med dårlig tid. Andre metoder må du investere mye tid i før du ser resultater i form av penger.

Vi forklarer mange metoder og mange muligheter som passer for ulike mindset og livssituasjoner.

Hvordan kan jeg finne ut hvordan akkurat jeg kan tjene penger på nett?

Det er veldig viktig at du starter med det som er best for din livssituasjon. Det vil si hvor raskt du har behov for penger.

For å avklare hvordan tjene penger på nett, så bør du starte med en kartlegging av dine evner og behov.

 • Hvor mye penger har du tilgjengelig for oppstart?
 • Hvor mye tid har du tilgjengelig hver uke?
 • Hvilke interesser har du?
 • Hvilke ferdigheter har du?

Det krever mindre innsats å tjene penger hvis du har litt penger tilgjengelig allerede. Det er en mye tyngre oppstart hvis du er helt fullstendig blakk.

Du må derfor vurdere hvor mye penger du har tilgjengelig til å bruke på prosjektet ditt akkurat nå. 

Hovedskillet i hvordan du kan tjene penger på nett er nemlig slik:

 1. Hvis du har lite tid, men mye penger så er investeringer svaret på hvordan tjene penger på nett. 
 2. Men hvis du har mye tid og lite penger, så løser du utfordringen med hvordan tjene penger på nett, ved å investere tiden din. Hvordan du gjør det kommer vi straks tilbake til.

Inntekter fra nettsider krever lite penger men mye tid

Visse typer inntekter fra nett kan sees på som langsiktig investering av tid som tilslutt vil bli til penger. 

Se bare på disse eksemplene.

Hvis du for eksempel starter en nettside og bygger den opp til å motta mye trafikk. Da kan du se på hver artikkel som du har skrevet som et verdifullt investeringsobjekt i seg selv.

Hver aksje du kjøper er en liten del av bedriftens fremtidige inntjening. Hver artikkel som du skriver blir på samme måte en liten del av din fremtidige inntjening.

Når nettsiden begynner å få greit med trafikk så vil hver enkelt av disse artiklene tjene litt penger hvert eneste år. Summen av artiklene er det som tilslutt gir penger i kassen.

Nettsider kan tjene penger på en rekke ulike måter. Det vanligste er reklame eller videresalg av produkter mot en viss provisjon. Noen går så langt som å selge egne produkter på siden. Det kan være alt fra digitale produkter til fysiske produkter eller konsulenttjenester.

Salg via nettsider

Starter du en nettside hvor du bygger opp siden ved hjelp av artikler så har du en god oppskrift på hvordan tjene penger på nett. Du investerer rett og  slett tid og innsats i å skrive på nettsiden og tilpasse innholdet slik at det blir fanget opp av leserne gjennom søk. 

Da kan du bruke den plattformen du har skapt til å selge annonser eller produkter som du har troen på at brukerne vil sette pris på. 

Dette kan gjøres i utallige varianter og utallige nisjer. Men oppskriften er noenlunde den samme. Det er å skrive artikler og innhold som blir funnet at Google og dermed rangerer høyt på det som folk søker etter.

Det passer kanskje spesielt godt for de som er både tålmodig og klarer å se hvem som vil være populært litt frem i tid.

Hvis du selger et fysisk produkt er det viktig å være obs på problematikken rundt zip code og skjema som ikke nødvendigvis fungerer globalt. Se lenken for tips til løsninger for å lage veier rundt problematikken.

Hvordan tjene penger på nett veldig raskt?

Nå er vi over i en annen kategori. Teknikkene som koster lite penger og som er raske å starte opp. I tillegg skal metoden generere penger raskt.

Da sier deg seg selv at langsom merkevarebygging ikke fungerer.

Her må man gå rett til de som betaler og si at man kan gjøre en tjeneste for dem.

Heldigvis finnes det etter hvert mange som tilbyr formidlings-plattformer for dette. Men enda viktigere og faktisk viktigst av alt:

Det finnes etter hvert mange kjøpere av tjenester på nett!

Så hvordan tjene penger på nett med dine egne ferdigheter?

Hvordan tjene penger på nett med Fiverr?

Svaret er Fiverr!

Det israelske selskapet har blitt superpopulært fordi det kobler kjøpere og selgere av ferdigheter sammen på en stor digital markedsplass.

Der kan du legge ut jobber som du ønsker at noen skal gjøre for deg. Eller du kan ta oppdrag blant de mange jobbene som du ser ligger der. 

Det finnes en tilsvarende men mye mindre tjeneste i Norge som heter YesBoss. Den bygger på mange av de samme prinsippene, men mangler volumet og tilgjengeligheten til Fiverr.

Uansett hvilken ferdighet som er din sterkeste så er det alltid noen som er svakere på den ferdigheten og derfor trenger å kjøpe seg hjelp. Da kommer du inn!

Enten du er god på design, koding, tegning, eller noen helt annet. Har du en god stemme? Er du flink til å snakke tydelig eller lese fort? Spiller du et instrument eller er god på foto eller redigering av video?

Muligheten er virkelig, som det heter i klisjéen, uendelige. Bare gå til Fiverr for å se selv. Det finnes knapt grenser for hvilke ferdigheter folk kjøper og selger.

Dessuten skjer noen annet veldig spennende når du starter med kjøp og salg av ferdigheter. Følg med videre!

Salg av ferdigheter kan være starten på noe nytt mye større!

For mange kan det å ta et oppdrag på Fiverr være inngangsporten til digital entreprenørvirksomhet. 

Du lærer deg å forhandle med en motpart om lønn og om selve leveransen. Dere blir enig om hva som skal leveres og til hvilken tid.

Du er dermed ansvarlig for å levere til fast tid, og til de milepæler som dere avtaler. Kanskje dere tar en fot i bakken underveis og justerer kursen noe. Du lærer om om kundeforhold og kommunikasjon.

Du vil se hvor mye tid oppdraget tar og hva markedet betaler. Det lærer deg mer om hva ferdighetene dine er verdt på markedet. 

Er du riktig dyktig så kan du gjennom Fiverr, kjøpe tjenester fra andre som du setter sammen til et produkt som skaper mer verdi sammen enn hver for seg. 

Tenk deg at du kjøper tjenester fra en som har en fantastisk stemme. Og fra en super designer kjøper du grafikk. Fra en scripter kjøper du scriptet og fra en redigerer kjøper du finpussingen som hjeper deg med å få alle delene til å virke sammen.

Tilslutt har du brukt litt penger for å lage et helt nytt produkt. Alene gir ikke delene mening, men når de er satt sammen så kan de skaffe kunder eller seere til en kanal på Youtube eller som reklamen for et produkt som du selger.

Hvordan tjene penger på nett med Crowdfunding

Crowdfunding har ekstrem lav terskel hvis du allerede har penger.

Du kan i løpet av to dager åpne konto, sette inn penger, og starte med utlån. Allerede dagen etter har du i teorien tjent dine første kroner.

Fordeler med crowdfunding er at det er så raskt. Det er også skalerbart. Du kan bruke profitten fra de første lånene og investere den i de neste. Slik oppnår du rente på rente og bygger sakte men sikkert opp en stor låneportefølje.

De vanligste aktørene  er Monio og Kameo i Skandinavia og Mintos i Europa. Swaper er den aktøren jeg vi har hatt best erfaringer med.

Den har litt høyere rente og litt mindre plunder med forsinkelser og tilbakebetaling av lån. I alle fall til nå.

Med utlån av penger kan du aldri være sikker. Plutselig bryter det ut en krig eller opprør i et land du har lånt mye penger. Sørg derfor alltid for å spre dine investeringer godt.

Denne artikkelen tar for seg crowdfunding i langt mer detalj.

Hvordan tjene penger på nett med Matched Betting

Matched betting er en rask måte å tjene penger på nett.

Hvis du allerede har litt penger.

Les en utfyllende artikkel om Matched Betting her.

Men lynraske metoder for innskudd og uttak, og en kjapp prosess for verifisering, så kan du i mange tilfeller se tusenlapper i lommen etter noen få dager.

Hemmeligheten er at du spiller på to utfall i en idrettsbegivenhet. Fotball er desidert mest vanlig og også det letteste. 

Da vinner du hos den ene aktøren, eller bookmakeren som det kalles, mens du taper hos den andre. Hemmeligheten er at hos en eller begge disse bookmakerne så spiller du for en blanding av egne midler og bonuspenger du har fått gratis av bookmakeren for å spille hos dem. 

Når du taper så regnes bonusen som fullført, mens når du vinner, så må du som regel gjenta prosessen et par ganger til før kravet til omsetnings av innskudd er fullført. 

Matched betting er mest effektivt hvis du allerede har litt penger tilgjengelig.

Da kan du bruke lite tid på å tjene mye penger. Men hvis du starter med lite penger så må du bruke mye tid på å bygge opp stor nok bank til å tjene de gode pengene.

Hvordan tjene penger på nett med Youtube

En Youtube kanal er en populær løsning på hvordan tjene penger på nett. Det er ikke spesielt lett. Hvis du virkelig knekker kodene og treffer med gode tema til et sultent publikum, så kan du tjene månedslønner på bare få dager.

Mye prøving og feiling må til og bare en liten andel av de som forsøker lykkes. Men for de som klarer det er belønningen så heftig! Flere burde derfor forsøke seg på Youtube!

Moderator

En jobb som tidligere var mer vanlig med nå er i ferd med å dø litt ut er å være moderator for forum på nett.

Det kan ofte være betalte jobber og oppgavene er i all hovedsak å stenge tråder der hvor folk krangler eller ikke klare å oppføre seg. Noen ganger flette du tråder sammen for å få bedre flyt.

Det er ganske enkelt arbeid som dessverre heller ikke pleier få være så godt betalt.

Fordelen er at hvis du allerede bruker mye tid på det aktuelle forumet så får du nå betalt for tiden din.

Hvordan tjene penger på nett som agent

En overraskende tilnærming til hvordan tjene penger på nett er å sette opp en liten agentvirksomhet. Agenter er mellommenn som formidler varer og tjenester mellom kunder.

Dette kan gjøres for de fleste varer og tjenester.

En enkelt måte du kan gjøre noen lignende er ved å sette opp en forretning som kjøper og selger domener på nett.

Hvis du er av den kreative sorten så kan du kanskje se for deg hva som blir de nye store trendene innenfor handel og informasjon.

Slike domener kan bli veldig verdifulle om du finner den riktige kjøper.

Har du kontakter innenfor land, bransjer eller produkter så kan du tjene gode penger på å formidle dette til kjøpere.

Forskjellig salg

Du kan også selge ting som du lager selv. 

Det finnes utrolig mange som selger maler og regneark på nett. Design er også populært. Det samme er foto.

Ved første tanke kan det virke rart. Hvem vil vel kjøpe en mal?

Bare det å få en strukturert hverdag er for noen selve veien til lykke og kontroll. De kan være gode til å følge en vane, men dårlig på å sette egne rammer.

De kan lett kjøpe almanakker og notatbøker med forhånds definerte rammer og maler som du har satt opp.

Disse kan lages digitalt som i en Excel, eller en PDF. Eller som en app. Til og med i trykket bokform kan de bli populære. Du kan selge de i din egen nettbutikk.

Andre typer bøker

E-bøker er et lett marked å få innpass i. Konkurransen er hard, men hvis du har evne til å skrive bra, og markedsføre boken din enda bedre så kan du gjøre en karriere.

Veien fra tastaturet på egen PC til bokhyllene på Amazon eller Gumroad har aldri vært kortere. Det koster ikke mye å publisere en bok lenger.

Det kan være alt fra bøker om hjelp og selvhjelp til skjønnlitteratur. Eller kanskje en spesialisert bok. Om et tema som du kan mye om og som det på verdensbasis er del del interesse for.

Hvordan tjene penger på nett med leksehjelp

Hvordan tjene penger på nett med leksehjelp virker først som en skikkelig utfordring. Men det trenger ikke være så vanskelig.

Enten kan du sette opp en landings side hvor du averterer dine tjenester. Så markedsfører du denne i aktuelle markeder og kanaler. 

Eller kan du slutte deg til firma som allerede driver i bransjen.

Det er en del selskaper som har startet med leksehjelp og tilbyr lærere å gjøre seg kvalifisert til å bli en del av sin stab.

Lønnen er nok bedre om du klarer å skape noen selv. I et firma er det mange som skal ha litt av kaken. Spesielt hvis det er mange ledd med administrasjon og eierne som er sugne på profitt.

Hvis du klarer å starte selv, så er dine referanser helt avgjørende.

Du må da gjøre en så god jobb at du blir etterspurt basert på ryktet ditt. Og da kan snøballen virkelig begynne å rulle.

Leksehjelp er faktisk også til en viss grad skalerbart. 

Flere av videomøte programmene tilbyr funksjonalitet for grupperom og at flere kan dele og samhandle samtidig.

Du kan redusere en-til-en undervisning ved å ha gruppetimer med tre-fire elever samtidig. Det gir lavere timepris for den enkelte men enda høyere profitt for deg.

Hvordan tjene penger på nett med betalte spørreundersøkelser?

Betalte spørreundersøkelser er lynraskt å starte opp og krever ingen kapital. Problemet med betalte spørreundersøkelser er at de er dårlig betalt og at aktiviteten ikke skalerbar uten at du bruker opp all din tid. 

Du kan derfor ikke bygge deg opp ved å investere mye tid i undersøkelser i dag for så å høste av det mange dager senere. Du får kun betalt for hver undersøkelse du utfører.

Fremgangsmåten er enkel:

Først registrerer du deg hos et eller flere selskap. Velg mange interesser slik at du får mange undersøkelser.

 • Meningstorget
 • YouGov
 • Toluna
 • Mobrog
 • I-Say
 • Mono Surveys
 • M3

Dernest registrerer du en Paypal konto.

Så sjekker du eposten din og tar de undersøkelsene som du får tilsendt. Utbetalingen får du som regel på Paypal.

Bonustips for å snu opp ned på din økonomiske situasjon

Før du leser videre om mange andre gode måter for hvordan tjene penger på nett, så kan du vurdere denne ekstreme versjonen i noen måneder.

 1. Bruke metodene i denne artikkelen til å tjene penger med en gang, samtidig som du bygger deg opp noen langsomme men potensielt større inntektsstrømmer.
 2. Lev ekstremt sparsommelig en periode. Alt som er til overs kan du spare ekstremt raskt.
 3. Kutt ned på tiden du trenger til å lage mat. Eller forsøke pulvermat.
 4. Reinvesterer alt du tjener og lærer i nye prosjekter.
 5. Unner deg en god pause hvor du feirer din enorme innsats og gode grunnlag for fremtidig vekst.

Oppsummering om hvordan tjene penger på nett

Flere tips om å tjene penger på nett og utenfor nett finner du i denne artikkelen. Godt over halvparten av metodene som er beskrevet egner seg for nett.

Har du tips om noen gode måter å tjene penger på nett som vi har glemt å skrive om? Nøl ikke med å gi dine beste tips i kommentarfeltet under!