Pakke for en ferie som ryggsekkturist

Hjem » Livsstil » Pakke for en ferie som ryggsekkturist

Vet du hvordan du bør pakke for en ferie som ryggsekkturist? Det er faktisk lettere enn det høres ut som.

Når du har blitt vant med denne måten å reise på så kan du faktisk pakke alt du trenger i en liten ryggsekk, og det tar deg ikke mer enn 15 minutter.

Hvordan pakke for en ferie som ryggsekkturist?

For å pakke for en ferie som ryggsekkturist må du ta et veldig viktig forbehold. Du må akseptere at du ikke har alt du trenger til enhver tid.

Noen ganger kan det være greit med en foret regnjakke eller glatte skinnsko, men hvis du skal være beredt for alle situasjoner så ender du opp med en stor og enormt tung sekk. Kanskje til og med to sekker.

Over 99% av tiden din på reise vil du ikke ha behov for noe mer enn det som er i basis oppakningen. Du gjør deg selv en stor tjeneste hvis du pakker for å dekke det store behovet og ikke for unntakssituasjonene.

Hvis unntakssituasjonene blir helt ekstremt viktige, av typen avgjørende for din trivsel og fremtid, kan du heller gjøre et innkjøp på stedet.

Denne måte å pakke på fungerer også for lange reiser over et helt friår.

Hvorfor i pakke i en liten ryggsekk?

Det kan være fristende å stappe rikelig med klær og alt annet som du kanskje får bruk for oppi en stor sekk og dra av gårde.

Men det som er den store ulempen med en slik tilnærming er at du kommer til å fordømme sekken hver gang du skal løfte den opp og ned.

Faktisk omtrent hver eneste gang du skal forflytte deg med sekken over litt avstand.

Det er fordi en tung sekk i sterk varme fører til at du blir gjennomsvett og utslitt. Dessuten er det mange steder et mareritt å finne oppbevaringsplass til tunge sekker.

En lett og liten sekk som bare inneholder det mest nødvendig er definitivt veien å gå.

Du må tenke annerledes om klær enn når du er hjemme

Hva bør du pakke i den lille sekken?

Det er overraskende lite. De fleste kan halvere det som de først planlegger å ta med. Du kan nesten ikke ta med for få klær og nå skal du få vite hvorfor. 

Du vil nemlig vite bedre underveis hva du trenger mer og hva du trenger mindre av. Denne kunnskapen har du ikke før du starter reisen.

Det er først når du er på reisen at du vet hvilke vaner du legger deg til.

Noen plagg blir lite brukt

Flere plagg brukes mindre enn hjemme. Ta undertøy som et eksempel.

Hvis du i løpet av reisen legger inn et eller flere lange stopp på tropiske øyer, så vil du bruke mye tid i badetøy. Ofte nesten hele dagen.

Om natten vil du ha på deg minst mulig undertøy. Til fottøy bruker du gjerne sandaler og til overkroppen en lett skjorte eller singlet. 

Effekten blir at undertøyet som gjerne er på 16 timer for dagen i Norge ikke er på mer enn 2-3 timer per dag i sydlige strøk. For eksempel på sommerferien i Sør-Europa.

Tre-fire sett med undertøy og en pose med vaskepulver og en liten snor til å henge det på holder derfor i massevis.

Slik er det for mange plagg. En singlet varer veldig mye lenger enn en t-skjorte fordi den ikke blir svett og stinkende under armene. To singleter kan gjerne brukes like lenge som seks t-skjorter.

Egne funksjonelle klær beregnet for reising

Det finnes sågar plagg som er designet for å være på reise. Med det menes at de er spesielt tilpasset en fleksibel reise.

Bukser som kan bli til shorts og skjorter som er sydd i materialer som beskytter mot regn og sol, men samtidig er så  tynne at de kan vaskes og tørkes på ekstremt kort tid.

Det lille minuset er at de ikke alltid er de aller mest moteriktige plaggene. Men slikt går i bølger og designet innenfor denne kategorien reiseklær er som alt annet i stadig utvikling.

Fullstendig liste for å pakke for en ferie som ryggsekkturist

Denne pakkelisten fungerer utmerket for varme land. Den har flere ganger vært testen på reiser i Asia, Sør-Amerika og i den Europeiske sommeren.

Reis fra Norge i dette

 • En lett genser
 • En lett bukse
 • Sko som du liker å gå langt i. Gjerne joggesko som er stilige nok til å funke i byen

Pakke dette i sekken for en ferie som ryggsekkturist

 • 3 par undertøy og sokker
 • Sandaler
 • 1 shorts + 1 til 2 badetøy
 • 1 skjorte, t-skjorte, 2 x singlet
 • Toalettsaker + sysaker
 • Vaskepulver, liten snor
 • Mobillader

Ikke obligatorisk men kan vurderes

 • Liten laptop + lader
 • Solbeskyttelse
 • Et ekstra sett funksjonelle reiseklær ( bukse som kan bli shorts + skjorte type hurtig-tørk)
 • Svømmebriller
 • Tynn trøye i ull
 • Lakenpose

Ting som du kjøper hvis behov:

 • Tynn poncho for regn
 • Mer undertøy og t-skjorter

Oppsummering for å pakke for en ferie som ryggsekkturist

Mange kommer hjem fra både korte og lange reiser med klær i sekken som de ikke har brukt. Årsaken er at vi pakker med oss alt for mye.

Det er bare ulemper med å bære rundt på en for tung og for stor sekk på lange reiser. Du blir svett, sur og utslitt. Det er vanskelig å finne oppbevaringsplass til sekken og du kommer snart til å angre på at du ikke heller pakket i en liten sekk.

Mye av tiden på ferie går du i badetøy og enkelt kledd. Når du bare bruker plagg noen timer hver dag så varer de lenger.

Det viktigste du trenger å ta med er derfor vaskepulver og en liten snor å henge klærne på. Det sparer deg for mange kilo med ekstra klær.

Ønsker du å lese flere artikler om reise og livsstil?

Hvordan skal du pakke for en ferie som ryggsekkturist? Fortell gjerne om dine erfaringer i feltet under!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.