Proteinshake er bedre enn fryktet

Hjem » Livsstil » Proteinshake er bedre enn fryktet

Det kan være utrolig digg å ta seg en proteinshake etter trening.

Spesielt hvis du vet at det er lenge til neste måltid og du har tømt kroppen for energi.

Da kan proteinshake være redningen som gjør at du likevel fungerer greit de neste timene.

Er du klar over at proteinshaken med enkle grep kan ligne på et fullverdig måltid? Og at den slett ikke trenger å smake dårlig?

I denne artikkelen ser vi på alt fra den helt enkle proteinshaken til det raske fullverdige måltidet.

I tillegg informerer vi om hva du bør være spesielt obs på når du lager proteinshake.

Slik at du ikke ender opp med en kaloribombe når du egentlig vil slanke deg.

Hvordan lage proteinshake?

Det absolutte minimum for å lage proteinshake  er en blanding av protein pulver og vann. Rist beholderen eller rør rundt med en gaffel så har du på kort tid en enkel shake av protein og væske.

Du kan gjøre de helt enkle, eller lage deilige varianter med en mer helhetlig næringsprofil.

Hvis du vil eksperimentere med proteinshake så er det ikke mye som skiller en proteinshake fra proteinpannekaker. Se her for hvordan du lager deilige og sunne pannekaker til en rimelig pris.

Hva er proteinshake godt for?

Proteinshake er et godt alternativ til andre proteinkilder de gangene du ikke har kjøtt, egg eller fisk tilgjengelig. For eksempel når du er på vei fra trening til jobb eller når overlappende møter gjør at du ikke rekker å lage lunsj.

Er proteinshake dyrt?

Nei tvert i mot. Protein i pulverform er faktisk en av de aller billigste formene for protein som vi kan få tak i her i Norge. Proteinpulveret er laget av myse, et overskuddsprodukt fra osteproduksjon.

Det er gunstig for samfunnet at vi kan bruke opp alt som vi får fra kyrne som vi holder fanget. Det ville vært tragisk å måtte helle ut god næring rett i avløpet.

Hvis du er interessert i andre veldig sunne og rimelige retter som kan lages lynraskt så anbefales denne.

Er en shake basert på protein sunt?

Det spørs helt på hvordan du lager den. I tillegg spiller kvaliteten på proteinpulveret inn. Hvis proteinpulveret har høyt proteininnhold av en høyverdig animalsk kilde så kan proteinshake bli sundt. Proteinpulver fra myse som utvinnes fra melk og er det mest vanlige og noe av det beste som finnes. 

Men vær obs på at du lett kan ende opp med en kaloribombe hvis du ikke er obs på hva du tilsetter i shaken. Matportalen er helt overlegen for å få presis informasjon om maten vi spiser.

Hvis du topper proteinshaken med sauser, sjokolade og salt karamell så kan det være veldig godt. Kanskje med noen nøtter eller oljer på toppen. Det du må huske på er at kaloriinnholdet går i taket.

Når det er sagt så er det ingenting galt med tilsetninger i proteinshake. Ved å bruke en mikser så kan du med forholdsvis enkle grep lage et fullverdig måltid på to minutter. Hvis du tilsetter de riktige tingene så kan det være en svært sunt måltid også.

Oppskrift på sunn proteinshake

Det er gøy å forsøke seg frem. En god start er proteinpulver med vanilje. Det passer til nesten alt. Legg til avocado og banan. 

Det gir en deilig smak og en mer fullverdig næringsprofil.

Men du kan gjøre mye mer enn det! 

Hva med å tilsette grønnkål, spinat, brokkoli, litt nøtter og til slutt litt skogsbær? Da har du med ett laget deg et ganske fullverdig måltid på to minutter.

Det kan være redningen en dag du er på farten og ikke rekker lage en vanlig middag.

Er proteinshaken slankende?

En proteinshake kan være slankende, men det spørs helt hva du måler proteinshaken opp i mot. Du blir ikke slank av en proteinshake i seg selv. Men hvis du drikker en proteinshake etter trening istedenfor å drikke en brus og spise junk, så er det slankende.

Det beste er å la vanlig mat dekke det meste av behovet for protein og energi.

Ved å spise rikelig av grønnsaker, fisk, egg, kjøtt og nøtter så får du i deg mange vitaminer og mineraler. Det kan du se langt etter i en proteinshake basert på proteinpulver og vann.

Bør jeg drikke proteinshake hver dag?

Hvis hver dag er ekstremt hektisk med lite tid til måltider og svært høyt energibehov så kan du drikke proteinshake hver dag. Men du må spise variert i tillegg.

Denne artikkelen ser nøyere på innholdet i proteinpulveret som shaken består av, og gir et mer helhetlig bilde av protein i pulverform som mat.

For de fleste er proteinshake et tilskudd som er aktuelt de dagene du sliter med å få i deg nok næring og eller protein.

Noen bruker det også som en livsstil. Det finnes de som bare spiser pulvermat.

Er protein bra for å bygge muskler?

En proteinshake etter trening inneholder samtlige aminosyrer som trengs for å bygge muskler. Gitt at du har valgt det vanligste proteinpulveret i Norge som er myseprotein. 

Men det er viktig å være klar over at en proteinshake ikke bygger mer eller større muskler enn å spise protein fra såkalt vanlig mat som fisk, egg, eller kjøtt.

Oppsummering om proteinshake

Proteinshake er den perfekt redningen når du er tom for næring og det er langt til neste fullverdige måltid. Med enkle grep kan du gjøre proteinshaken mer smakfull og gi den en mer helhetlig næringsprofil.

Målt opp i mot pris så er proteinshake en svært billig kilde til fullverdig protein. Du skal slite hardt med å finne billigere proteinrik mat som du ikke blir veldig lei av fort.

Proteinshake er ikke et perfekt måltid og det er ikke bedre å drikke proteinshake enn å spise en godt sammensatt proteinrikt måltid. Det er bedre å la shaken erstatte de dårlige måltidene når du er på farten enn de gode som du kan lage hjemme.

Vil du lese flere artikler om mat?

Vi har samlet alle våre artikler om livsstil her.

Utover det så anbefaler vi spesielt disse artiklene:

Hva er din diggeste oppskrift på proteinshake?

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.