Sommerferie 2023

Hjem » Livsstil » Sommerferie 2023

Sommeren 2023 er anledningen til å gjøre noe helt spesielt. Dette er året du drar ut på de eventyrlige opplevelsene!

Sommeren bringer oss muligheten til å kombinere det beste av to verdener – utendørsaktiviteter og solskinnsdager.

La sommeren 2023 våre året du oppdager nye steder, får nye venner og skaper minner som vil vare evig.

Her får du vite når du bør ta sommerferie i 2023, hvor det er mest sol i Norge, og hvor du bør dra.

Når er siste skoledag før sommerferie 2023?

Den siste skoledag før sommerferie 2023 varierer litt mellom byene. Faktisk kan starten også variere mellom skolene.

For sommerferie 2023 er siste skoledag omtrent 22 juni. Husk å undersøke med din egen skole for å være helt sikker. Mange skoler tillater permisjoner slik at du kan dra på sommerferie 2022 litt før skolen er ferdig.

Når er det sommerferie 2023?

Hele sommerferien for grunnskolen er fra omtrent midt i juni til midt i august. Det blir åtte til ni uker med sommerferie.

Universitetene starter vanligvis opp igjen samtidig eller én uke før skolene. Det varier litt, så sjekk ditt lokale universitet. Siste dag før sommerferie 2023 på universitetene er avhengig av hvilket emne du tar. Du kan regne med å være ferdig en gang mellom starten av mai til slutten av juni.

Hvor er det mest sol for sommerferie i Norge 2023?

Hvis du er glad i sol så bør du ta turen til Grimstad, Arendal og Kristiansand. Disse fine byene langs sørlandskysten er de som statistisk sett har flest soltimer i løpet av sommeren.

Vanligvis blir soltimene noen ganger avbrutt av noen heftige skybrudd. Det gjør at det totalt sett kommer en del nedbør på Sørlandet i løpet av sommeren. Med skybrudd synker temperaturen. Det gjør at du må til Østlandet om du vil ha de aller høyeste temperaturene for sommeren.

Hvor er det best å bo i Norge?

Hvor er det best vær i sommerferien i Norge?

Det kommer helt an på hva du foretrekker til de opplevelsene som du har planlagt. Du bør planlegge ferien etter sannsynlig vær. Det kan faktisk være temmelig store forskjeller i soltimer og nedbør selv i nærliggende områder. Selv på samme sted kan være variere mye selv i sommermånedene.

Løsningen er å sjekke den utrolig gode databasen til metrologiske institutt. Da kan du ta turen til Lofoten akkurat i den perioden det er størst sjanse for godvær.

Når starter fellesferien 2023?

Fellesferien er et gammelt begrep som oppstod da tungindustrien hadde behov for å stenge ned hele produksjonen. Det var nemlig mer kostbart å holde den i gang på redusert drift enn å kjøre for fullt hele året bortsett fra tre uker om sommeren.

Etter hvert så bygg og anleggsbransjen behov for det samme og flere slengte seg med på ordningen.

Fra tusenårsskifte har fellesferie vært på retur. Det er stadig færre som forholder seg til den fortsatt uoffisielle fellesferien.

For de som har fellesferie i sommerferien 2023 så starter perioden mandag 11. juni og varer til fredag 29. juni. Fellesferien utgjør som vanlig tre uker.

Her får du et litt annet perspektiv på forholdet mellom ferie og arbeidsdager i Norge.

Hvilken tid er det best å ta sommerferie i 2023?

Det kommer an på hvor du planlegger å tilbringe sommerferie 2023. For de fleste er det en fordel å tenke kontrært. Det er et utrykk som brukes om det å tenke motsatt av flertallet.

Hvorfor er det lurt å tenke kontrært om sommerferie 2023?

Årsaken er at du får mer for pengene og bedre kvalitet. Hvis du klarer å unngå å være akkurat samme sted som de aller fleste andre, så kan du optimalisere sommerferie 2023.

Her er noen helt konkrete eksempler:

  • Hvis du skal feriere i Europa så unngå august når flest europeere har ferie
  • Hvis du skal feriere i Norge kan det være lurt å unngå juli siden flest har ferie da
  • Om du kan ta ferie i mai eller september så får du mer for pengene og bedre service
  • Hvis alle skal til Lofoten så forsøk heller Ofoten som er omtrent like vakker
  • Unngå spisesteder som er mest populær i Trip Advisor og lignende tjenester

Her finner du de billigst ferielandene som egner seg for en lengre reise!

Poenget ved å tenke slik er ikke å unngå andre turister. Deet er nesten umulig uansett. Målet er å unngå de periodene hvor turist-mengden er større enn hva infrastrukturen klarer.

Det er ikke noen trivelig å besøke et flott sted hvis du står i kø for å se på utsikten og må vente i kø hvor gang du skal parkere, kjøpe mat eller gå på do.

Heldigvis bor vi et helt ufattelig vakkert land og det er ganske enkelt å finne slående vakre plasser som man kan ha for seg selv. Selv midt i sommerferien 2023.

Sjekk ferieindeksen for et raskt overslag over prisnivået rundt om i verden.

Oppsummering sommerferie i 2023

Mange er begrenset av skoler og arbeidsgivere når de velger sommerferie i 2023. Sjekk tidlig med din skolekrets hva som gjelder deg. Husk på at det er mange interessegrupper som er involvert i forhandlingene om når feriene skal starte. Kjenner du noen involvert så kan du få et lite forsprang på å bestille fly og hotell.

I den grad det er mulig er det lurt å gå litt motstrøms i valg av sommerferie i 2023. De siste årene har reisingen vår blitt preget av bloggere, influencere, media og restriksjoner. Stadig flere reiser til de samme plassene til samme tid.

Klarer du å unngå strømmen åpner det seg fantastiske muligheter i Norge og i utlandet.

Her får du svært mange gode tips for å gjøre sommerferie 2023 mye bedre.

Ikke glem at du kan finansiere mye av sommerferie 2023 ved å leie ut det som du bruker til vanlig her hjemme. Både bolig og bil kan leies ut. Det samme kan ferieboligen i utlandet.

Vil du lese mer om reising og ferie?

Vi har samlet alle våre artikler om livsstil her.

Utover det så anbefaler vi spesielt disse artiklene:

Hvor drar du i sommerferien 2023? Skriv gjerne hvor og hvorfor i feltet under så hjelper du mange andre med gode tips for en enda bedre sommerferie 2023.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.