FlerePenger-porteføljen

FlerePenger-porteføljen oppdatert april 2022

AktivaAksjer Top 3
Fond Top 3
Crowdlending Top 3Crypto Top 3
Aksjefond 67%EpsiloniShares NASDAQ 100 UCITSMonioEthereum
Aksjer 26%AOJKLP Aksje GlobalMintosLitecoin
Crowdlending 5%SohuKLP Fremvoksende MarkederKameo
Kontanter <1%
Crypto 1%

Hvordan måles mine investeringer?

Investeringene måles i tid. Det tas utgangspunkt i en sum penger som er veldig grei å leve på. Det er en sum som er høyere enn det de fleste bruker her i Norge på en måned.

Denne summen overføres så via pris-kalkulatoren for å avdekke hva tilsvarende livsstil vil koste andre steder på kloden.

Deretter måles hvor mange dager per måned porteføljen kan finansiere med 4%-regelen på disse stedene.

Det gjør reisen til FIRE litt mer inspirerende. FIRE er oppnådd enkelte steder i verden, andre steder nærmer seg i god fart. Tilslutt nås målet også i Norge.

FIRE-status

Tabellen viser at i 2019 så dekket investeringene meget god kjøpekraft i henholdsvis 26, 21 og 13 dager per måned i områdene det er henvist til.

Fra januar 2020 vokste porteføljen voldsomt.

Beregningen er gjort i et evighets-perspektiv som vil si at porteføljen ikke forventes å gå tom med det uttaket som legges til grunn for perioden i frihet.

I praksis foregår det slik:

Desember 2021 kunne porteføljen dekket levekostnadene hele året i Brasil. Porteføljen er ventet å vokse med 6-7% hvert år. Etter FIRE vil litt av porteføljen hver måned bli overført til bankkonto.

Ettersom månedene går vil det forventes at det gjenværende i porteføljen kaster av seg like mye eller mer enn det som tas ut.

På sikt ønskes denne fordelingen i porteføljen: